Уште еден земјотрес кај Маврово

Земјотрес со локална Рихтерова магнитуда од 2,3 степени е регистриран денеска во 12.06  часот во епицентралното подрачје на Тетово-Гостивар, на 65 километри југозападно од Скопје. Потресот е почувствуван во Маврово и во Гостивар.

Земјотресот е почувствуван од населението во Маврово и Гостивар со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе