УХМР: Нивоата на природните езера во рамки на просекот за октомври

Tри пати пониско од просекот за октомври е нивото на реката Брегалница кај Берово, покажува денешното хидролошко мерење на УХМР. 

Намалени водостои имаат и реката Лепенец кај Скопје, Пчиња кај Пелинце, Крива Река кај Крива Паланка, Струмица кај Ново Село, Треска кај Македонски Брод и Сатеска кај Ботун.

Според хидролошките мерења над просекот за октомври е нивото на Брегалница кај Штип, Вардар кај Јегуновце, Струмица кај Сушево и Црна Дрим кај Ложани.

Кај природните езера водостојот е во рамки на октомврискиот просек. Измерената температура на водата на Охридското Езеро е 17,5 степени, на Преспанското Езеро е 16 степени, а на Дојранското Езеро 24,6 степени. 

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе