Да помогнат во гаснењето на големиот пожар

Три возила и седум пожарникари од Кавадарци тргнаа кон Тетово

Три возила и седум пожарникари од Противпожарната единица од Кавадарци, се веќе на пат за Тетово за да помогнат во гасењето на пожарот кој избувна во Фабриката за стиропор Профикс во Тетово. Информацијата на својот официјален Фејсбук-профил ја објави Митко Јанчев, градоначалникот на Општина Кавадарци. 

На терен во Тетово во големиот пожар што избувна во поранешниот Тутунски комбинат, се над 100 пожарникари од Тетово, Гостивар и Скопје, а во борбата со огнот вклучени се и полицијата и војската. 

 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе