ТМРО: За македонското прашање треба да решаваат само Македонците

Премиерот Димитар Ковачевски е етнички Влав, Бојан Маричиќ етнички Србин, Бујар Османи етнички Албанец... тоа е преговарачкиот тим кој одлучува за македонскиот идентитет, а ниту еден не е Македонец по род, се вели во денешното соопштение на ТМРО.

„За македонското прашање не може повеќе да одлучува никој друг освен Македонците. Бараме оваа немакедонска влада да поднесе оставка, а не да се занимава со бришењето на македонскиот идентитет. Ги ги повикуваме сите Македонци, без разлика на партиската припадност да се обединат околу националниот идентитет, да си ја земат македонската држава во свои раце и денеска во 19 часот пред македонската влада да не дозволат малцинствата да потпишуваат договори, да тргуваат и да го распродаваат македонскиот јазик, име и држава“, изјави Ванчо Шехтански претседател на ТМРО.

 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе