По автобуската несреќа

Татко очајно моли за помош да му се најде синот кој беше во превртениот автобус

Татко повеќе од 15 часа е во потрага по својот син Седат Реџепи, кој вчера бил во автобусот што излета од автопатот Скопје - Тетово и се преврте.

Таткото на Седат  бил во сите болници, меѓутоа не може да го најде својот син и моли за помош за некаква информација, пренесе ТВ21.

Тој вели дека син му не е на списокот на загинатите, но во ниту една болница не може да го пронајде и нема информација што се случува со него.

Седат се враќал од работа со автобусот кој околу 17 часот се преврте на автопатот Скопје – Тетово.


 

Граѓаните сѐ повеќе ја согледуваат неопходноста од непартиска форма на самоорганизирање.

повеќе

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на зелените простори во градовите треба да ја опфати и функцијата за чистење на воздухот.

повеќе

На Грците не им е важно дали вечно ќе ја нарекуваат соседната земја „Скопје“, или дали соседите утре сами ќе почнат да се нарекуваат „Република на Осамениот Бор“. Она што ним навистина им е важно е како ја нарекува остатокот од светот.

повеќе