Министерството за труд и социјална политика

Свети Сава, 27 јануари е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница

Свети Сава, 27 јануари (четврток) е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните, припадници на српската заедница, им го честитаат празникот Свети Сава.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе