Речиси половината од жртвите

Студеничани во црно - околу 20 од загинатите се од општината

Студеничани и околните места се завиени во црно - околу 20 од загинатите се од општината, потврди за повеќе медиуми домашни и бугарски секретарот на Општината Бурханедин Нухиу. Меѓу загинатите е и службеник во Општината, како и една учителка, а дури 11 лица што го загубија животот се од соседното село Моране.

Немаме зборови во каква болка сме завиени, вели Нухиу. Тој потврдува дека според неофицијалните информации, четири жители се на селото Студеничани, 11 лица се од соседното село Моране, и тоа се членови на едно семејство, како и уште неколку други жртви за кои не може да потврди точно на кое село се жители.

Нухиу вели дека еден од загинатите работел во управата за водење на матични книги во Општината, а дека учителката била со својата ќерка - и двете загинале.

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе

Оние кои што најмногу сакаат карикатури засновани на црн хумор, имале највисоки мерки на вербалните и невербалните тестови на интелигенција, односно потребна е извесна интелигенција, добро расположение и смиреност да се препознае и ужива во црниот хумор, покажуваат истражувањата.

повеќе

Засега нема причина за паника, но треба внимателно да му пристапиме на наративот дека омикрон предизвикува лесна форма на КОВИД-19 која побрзо ќе доведе до крај на пандемијата.

повеќе