Со акција на МВР и Инспекцијата

Спречено одржување на свадба во Глумово

Пазарната инспекција и Министерството за внатрешни работи во заедничка акција синоќа во ресторан во Глумово затекнале околу 300 гости кои присуствувале на свадба, што е спротивно на здравствените протоколи за спречување на ширењето на ковид-19.

Според првичните информации, акцијата е спроведена пред 21 часот, а свадбата по упадот на полицијата е прекината.

Инаку, голема свадба со повеќе стотици гости на брод во Босфорот кај Истанбул за своја внука викендов организираше поранешниот пратеник Амди Бајрам, на тој начин избегнувајќи ја забраната за организирање свадби во Македонија. Турција не бара тестови за проверка на здравствената состојба. 

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе

Многумина од учесниците во македонската сага, нивните деца и внуци прашуваат: Зошто не можеме да се вратиме во земјата на нашите предци?

повеќе

Утрово осамна уште еден ден од ноември, 20-от ден од месецот. Остануваат точно уште 456 дена до 100-годишнината од коморскиот систем во нашата земја.

повеќе