Спасовски во посета на ЕВРОПОЛ во Кралството Холандија

Во текот на следните два дена министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски заедно со висока делегација од Министерството за внатрешни работи е во посета на Хаг, Кралство Холандија, седиштето на ЕВРОПОЛ.

Toj ќе оствари средба со Извршната директорка на ЕВРОПОЛ, Катрин Де Бол, по што ќе присуствува на презентации од страна на експерти од Европол за работата на Оперативните центри во Европол, како и посета на бирото на Република Северна Македонија во Европол.

Истиот ден, министерот Спасовски ќе оствари билатерална средба со Заменик генералниот директор за управување со меѓународна миграција во Министерството за правда и безбедност на Кралството Холандија, Еуке Фабер, и ќе се сретне со почесниот конзул на Република Македонија во Кралството Холандија, Бено Фридберг.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе