Советот на амбасадори очекува детални информации за причините за пожарот во Тетово

Советот на амбасадори соопшти дека очекува надлежните институции на државата да излезат со детални информации пред јавноста за причините кои доведоа до пожарот во модуларната болница во Тетово.

Фото: Роберт Атанасовски

„Советот на амбасадори со голема болка и тага ја прими веста за пожарот во модуларната болница за ковид-19 во Тетово каде имаше загинати и повредени лица. Советот на амбасадори на семејствата на загинатите во пожарот им упатува најдлабоки сочувства и болката и тагата ја дели со нив и на повредените им посакува брзо и успешно закрепнување“, пишува во соопштението.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе