Време

Сончево со слаб ветер од североисточен правец

Времето во земјава ќе биде сончево и топло со слаб ветер од североисточен правец. Минималната температура ќе се движи од два до 10, а максималната температура од 23 до 30 Целзиусови степени.

Во Скопје ќе биде сончево и топло со минимална температура од девет и максимална до 28 степени. Во Маврово 22, Охрид 23,Крива Паланка и Берово 25, Битола 30, Кавадарци 28, Дојран 29 степени.

Продолжува периодот на сончево време со натпросечни дневни температури за овој период од годината. И утре ќе имаме сончево и топло време со слаб источен ветер и максимални дневни температури - Скопје 27, Маврово 21, Охрид 22, Битола 26, Крива Паланка 25, Берово 24, Кавадарци 28, Дојран 29.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе