Време

Сончево со мала облачност

Временската прогноза за денеска е сончево со мала до умерена облачност и со умерен североисточен ветер.

Дневните температури ќе бидат во Скопје 3 Целзиусови степени, Маврово -6, Охрид 2, Битола 1, Кавадарци 4, Крива Паланка 0, Берово -1, Дојран 6 степени.

За утре прогнозата е умерено до значително облачно со слаб до умерен североисточен ветер. Максималните дневни температури ќе бидат во Скопје 4, Маврово -4, Охрид 3, Битола 2, Кавадарци 5, Крива Паланка 3, Берово 1, Дојран 8 степени.

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе