Време

Сончево и топло, во Скопје денеска 29 степени

Прогнозата за денеска е претежно сончево и топло со слаб ветер од југоисточен правец.

Дневните температури ќе бида во Скопје 29 Целзиусови степени, Маврово 23, Охрид 24, Битола 27, Крива Паланка 26, Берово 25, Кавадарци 29, Дојран 30 степени.

И утре ќе имаме сончево и топло време со слаб јужен ветер.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе