Не се почитуваат мерките во Охрид, нема казни

Со столови во раце лудо се забавуваат на Градиште среде пандемија (ВИДЕО)

На социјалните мрежи се споделуваат видеа од Охрид, кој е преполн за време на продолжениот викенд. На снимките се гледаат масовни журки на плажите. Никој од присутните не ги почитува мерките за заштита од коронавирусот.

Лудата журка на Градиште е објавена на социјалните мрежи и на видеото се гледаат толпа млади како се забавуваат, без оглед на епидемијата на коронавирус во земјава.

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе