Снег во Маврово (ВИДЕО)

Утрово падна вториот снег во Маврово. Првиот снег падна на 14 октомври. Прогнозата на хидрометеоролозите беше дека денеска на планините ќе падне снег - тоа и се случи. Белким е ова добар знак за уште една долга снежна скијачка сезона. 

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе