Снег во Маврово (ВИДЕО)

Утрово падна вториот снег во Маврово. Првиот снег падна на 14 октомври. Прогнозата на хидрометеоролозите беше дека денеска на планините ќе падне снег - тоа и се случи. Белким е ова добар знак за уште една долга снежна скијачка сезона. 

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе