Слаб земјотрес регистриран кај Кичево

Вечерва во 21,17 часот е регистриран земјотрес од 2,7 степени според Рихтер во Македонија. Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар соопшти дека земјотресот бил со епицентар на 17 км југоисточно од Кичево, на длабочина од 2 километри.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе