Слаб земјотрес почувствуван утрово во Маврово

Утрово во 7,23 часот во Маврово е почувствуван послаб земјотрес со магнитуда од 2,2 степени според Европската макросеизмичка скала. Земјотресот бил на длабочина од 4 километри и епицентар на 14 километри северозападно од Гостивар.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе