Смог, чад и загаден воздух

Скопје утрово се разбуди под магла (ФОТО)

Главниот град утрово се разбуди под магла. Жителите на Скопје речиси и да не можеа да го видат градот од густата магла, а надвор ги дочека мирис на смог и чад. Фотографии од загаденото Скопје вчера се споделуваа и на социјалните мрежи, а беа опфатени Лисиче, Ѓорче Петров... 

Сликата е иста речиси секоја година, а граѓаните се гушат во загаден воздух. 

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе

Германија не го негира своетo фашистичко минато, ниту дека ја окупирала Франција, па следствено, не се ни менувани ни учебниците во обете земји, ниту се бришани делови од споменични натписи.

повеќе