Ски центарот Маврово се подготвува за претстојната сезона, вечерва се пуштени топовите за снег (ВИДЕО)

Ски центарот Ресорт Маврово во полн ек се подготвува за претстојната скијачка сезона. По денешните снежни врнежи од снег, вечерва на дел од терените, ски-патеката под едноседот, пуштени се топовите за снег. Од управата на скијачкиот центар ветуваат дека веќе викендов можеби и ќе почне сезоната. Освен тоа, изградбата на новата Трифкова колиба е при крај... ова веќе може да значи долга, снежна и убава ски сезона.     

 

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе