Што се случува вечерва во Тетово? Воздухот е загаден 15 пати повеќе од дозволеното

800 милиграми на еден кубен метар воздух од ПМ10 честичките дишат вечерва граѓаните на Тетово. Максимално дозволените концентрации се 50. Во градот нема никакви предупредувања, возбудувања, акции или пак загриженост од општинските власти. Пред некој ден вакви мерења покажа и станицата во гази Баба, па надлежните излегоа со официјално соопштение дека станува збор за грешка, за поправка на апаратите. Што е причината за ваквото загадување во тетово, најверојатно ќе дознаеме утре. А до тогаш, тетовци седете дома, затворајте прозорци, маските на лице и... лека ноќ!  

Објавено

Недела, Ноември 10, 2019 - 22:15

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе