Шекеринска до војниците на АРМ: Ве чекаме за 6 месеци здрави и живи дома

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска на нејзиниот фејсбук статус им посака успех на контингентот од 44 македонски војници кои денеска заминаа за Косово во главната команда на КФОР на првата мисија како НАТО – членка.

„Првиот македонски контингент од 44 припадници на Армијата денеска од касарната „Кузман Јосифовски – Питу" во Тетово, заминаа кон Косово, каде во следните шест месеци ќе работат како штабни офицери во главната команда на КФОР во Приштина и ќе ја обезбедуваат регионалната команда на КФОР Запад. Ве чекаме за 6 месеци здрави и живи дома, побогати со искуството од нашата прва мисија како НАТО членка. Среќно!#МКвоНАТО #WeAreNATO“, напиша Шекеринска на нејзиниот Фејсбук профил. 

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе