Владата одлучи

Седумдневно летување за деца од семејства со социјален ризик

Владата денеска на седница ја разгледа и усвои информацијата за реализација на проектот за користење услуга за одмор и рекреација на деца од семејства со социјален ризик и за деца корисници на посебен додаток за лето 2019 година.

Министерството за труд и социјална политика е задолжено во рок од пет дена да донесе Програма за седумдневен одмор на децата опфатени со овој проект, како и да објави повик на  Национална радиотелевизија во сите редакции, веб-страницата на Министерството за труд и социјална политика и во центрите за социјална работа во јуни 2019 година за учество на заинтересираните деца во оваа програма.

Германската канцеларка Ангела Меркел, меѓу другите, беше гневна; Балканот помодре од бес. ЕУ сега се обидува да го натера Макрон да го тргне ветото пред Европскиот самит во март.

повеќе

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе