Сашо Тасевски пак на чело на БЈБ, Владата го реизбра за директор

Владата на вчерашната седница го именуваше Сашо Тасевски за директор на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи, кој и досега ја извршуваше оваа должност.

Тасевски за првпат со одлука на Влада беше назначен за директор на Биро за јавна безбедност на 22.08.2018 година. Во периодот од досегашното повеќе од три годишно извршување на функцијата, полицијата бележи успешни резултати.

Сашо Тасевски е магистар по криминалистика и криминологија на Факултетот за безбедност во Скопје и докторант.

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе