„Балисти“ со најава на социјалните мрежи

Марш во чест на загинатите во трагедијата во модуларната болница во Тетово

Навивачката група „Бласти" објави дека денеска во 13.30 часот ќе се организира протестен марш во чест на жртвите кои го загубија животот во модуларната ковид болница во Тетово.

Маршот ќе започне од плоштадот Илирија во центарот на Тетово, а ќе заврши пред болницата.

Вечерта на 8 септември по избувнување на пожарот во модуларната болница животот го изгубија 14 лица, а 12 беа повредени.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе