Превентивно се повлекуваат неколку серии на Киндер производите

На барање на производителот Фереро, Атлантиц Траде Скопје ДОО Скопје како дистрибутер на асортиманот на компанијата Фереро во земјава, започна со превентивно повлекување на неколку серии на производите Киндер шоко бонс (46гр и 125гр) и Киндер surprise макси (100гр) од брендот Киндер.

Повлекувањето, како што посочуваат од Атлантиц Траде Скопје ДОО Скопје, се однесува само на наведените производи, кои се произведени во Белгија, со следните лот броеви на пакување: Киндер surprise макси 100G L006LZB-NR, Киндер surprise макси 100G L330RZB-MJ, Kиндер шоко бонс 46G L293RZD-KX, Kиндер шоко бонс 46G L328RZD-MI, Kиндер шоко бонс 46G L336RZD-MU, Kиндер шоко бонс 125G L302R03— и Kиндер шоко бонс 125G L321R03—.

„Атлантиц Траде Скопје соработува со локалните власти за безбедност на храна, по известување од производителот Фереро за можна поврзаност со одреден број пријавени случаи на салмонела во други земји, надвор од Македонија,“ се вели во соопштението.

Оттаму посочуваат дека иако ниту еден од производите Киндер пласирани на пазаров не е позитивен на салмонела, и не добиле поплаки од потрошувачите, пристапуваат со крајна сериозност бидејќи, како што наведуваат, грижата за потрошувачите е главен приоритет.

„Сите други производи на Фереро, вклучувајќи ги и другите производи на Киндер, не се засегнати од ова превентивно повлекување на производи од пазарот. Атлантиц Траде Скопје делува за брзо повлекување на наведените производи од пазарот, и ги замолува потрошувачите доколку веќе поседуваат некој од горенаведените производи, да не го конзумираат. Истиот може да го вратат во продажното место од каде го купиле, како и да го контактираат тимот за грижа на потрошувачи на [email protected],“ се вели во соопштението. 

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе