Прекин на сообраќајот кај браната на Мавровско Езеро

Фото: Ggia

На патниот правец Маврови Анови-село Маврово, кај браната на Мавровско Езеро денеска од 12 до 16 часот сообраќајот ќе биде во прекин поради изведување градежни работи на пат (асфалтирање), информираат од АМСМ.

Сообраќајот може да се одвива преку селата Бунец, Леуново, Никифорово, Маврово и Галичник.

Легенда под Главна слика

Фото: Ggia

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе