Пожарот во Кочанско се доближува до складот на Макпетрол

Кај месноста Сламарник, во близина на селото Бели, Кочанско, пожарот е сѐ поблиску до индустриската зона и складиштето на Макпетрол.

Пожарот во неколку наврати бил изгаснуван, ама силниот ветер веднаш повторно го разгорувал и во моментов е надвор од контрола и претставува сериозна закана за складот на Макпетрол, соопшти ЦУК.

Пожарот се шири кон Драчевик и Белско Маало и е блиску до куќите. Пожарникари од Виница и Кочани се на терен.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе