Дирекција за заштита и спасување

Пожарот што вчера избувна во кочанско ставен под контрола (ВИДЕО)

Локализиран и целосно е ставен под контрола пожарот што вчера  избувна во подножјето на Осоговските Планини во близина на кочанските села Бели и Лешки.

Екипи на Територијалната противпожарна единица од Кочани и понатаму работaт на негова целосна елиминација.

Според првичните информации, опожарена е површина од 100 до 150 хектари, над селото Бели, до браната Гратче и селото Црвена Нива.

„Очекуваме дека во предпладневните часови пожарот ќе биде локализиран и изгаснат. Опасност по население и материјални добра нема“, информира ДЗС.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе