Пожарот кај Фурка се шири

Пожарот кај село Фурка, Дојран, е активен, но нема опасност од загрозеност на објекти, информираат од Центарот за управување со кризи. На теренот дејствуваше воен хеликоптер, а ќе продолжи да гаси и утре наутро.

Пожарот е локализиран во делот на патниот правец Богданци-Дојран, а во близина на браната Паљурци е активен, но таму се неколку противпожарни екипи.

О тек е координативен состанок со командирот на ТППЕ Гевгелија по што ќе се знае кои сили ќе дејствуваат во текот на утрешниот ден.

Гори деградирана шума-прнар, а на места има и борова шума.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе