Пожар на скопската депонија „Вардариште“

Денеска во попладневните часови избувна пожар на депонијата „Врадариште“, лоцирана спроти Јавното претпријатие „Лајка“ во Скопје.

Фото: Роберт Атанасовски

Командирот на скопската Бригада за противпожарна заштита, Звонко Томески, за МИА информира дека депонијата најверојатно почнала да гори сама од себе, како и дека во моментот пожарот го гаснат две противпожарни возила.

Ова не е првпат депонијата „Вардариште“ да гори за време на летниот период.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе