Повторно отворени за камиони премините Ѓавато и Стража и патот Струга – ГП Ќафасан

Утрово е укината забраната за сообраќај за тешки товарни возила на планинските премини Стража и Ѓавато, како и на патниот правец Струга – Граничен премин Ќафасан, којашто беше воведена поради обилните врнежи од снег и важеше до 8.30 часот.

АМСМ претходно соопшти дека утрово од 5.20 часот е укината забраната за сообраќај на камиони и на планинскиот премин Плетвар и дека е нормализиран сообраќајот на патниот правец Маврови Анови – Дебар, кај Бигорскиот манастир, откако се пробиени лавините што вчера паднаа на делницата Дебар – Жировница.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе