Повеќето од реките со двојно пониски водостои

Водостојот на поголемиот дел од реките во државава е намален двојно во однос на октомврискиот просек, покажуваат мерењата на  Управата за хидрометеоролошки работи.

Само водостојот на Вардар кај Јегуновце и Скопје Железнички мост, како и на Пчиња кај Катлановска бања, е над просечните вредности за овој месец од годината.

Двојно пониски се измерените водостоите на Вардар кај Велес, Струмица кај Ново Село, Црна Река кај Новаци, Црн Дрим кај Ложани, а значително намалување има и Лепенец кај Скопје, Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Штип…

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе

Германската канцеларка Ангела Меркел, меѓу другите, беше гневна; Балканот помодре од бес. ЕУ сега се обидува да го натера Макрон да го тргне ветото пред Европскиот самит во март.

повеќе

Мојата заложба е конечно законите и прописите наместо инструмент за спроведување лични интереси, да ја добијат вистинската функција, заштита на интересите на граѓаните. За жал...

повеќе