Уште еден потрес

Послаб земјотрес почувствуван во Маврово, Гостивар, Кичево, Дебар и Тетово

Земјотрес со локална Рихтерова магнитуда од 2,8 степени е регистриран ноќеска во 01 часот и 20 минути во епицентралното подрачје Тетово-Гостивар, на 65 километри југозападно од Скопje.

Земјотресот е почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Дебар и Кичево со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе

Енергетската сиромаштија е значително поприсутна во централна, источна и југоисточна Европа, покажува последното истражување.

повеќе