Македонија пат

Поради сообраќајка отежнат сообраќајот на патот Велес-Скопје кај Катланово

Сообраќајот на патниот правец А1 Велес – Скопје, после Катланово кај бензинската пумпа „ОКТА“ од 12:30 часот се одвива отежнато поради сообраќајна незгода.

Како што информираат од „Македонија пат“ сообраќајот се пренасочува преку бензинската пумпа ОКТА.

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе