Истрефи е главен осомничен за убиството на Бојку

Полицијата во Швајцарија нуди 10.000 франци за информација за убиецот на Истрефи

Кантоналната полиција на Цирих нуди награда 10.000 швајцарски франци за секое лице кое ќе обезбеди информации за апсење на убиецот на 51-годишниот И. Истрефи.

Македонскиот државјанин Истрефи беше убиен кон крајот на декември минатата година во неговиот локал во местот Рути во Швајцарија.

Инаку, Истрефи е главен осомничен за убиството на Дилавер Бојку во август 2017 година во неговите локал во Струга.

Бојку беше осомничен макро, кој контролирал два главни илегални правци за транспорт на девојки и жени, посебно од Молдавија, Романија и Украина.

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе