Нуркачкиот тим „Акватек" со полни раце работа

Покуќнина и федери од стар душек најдени на дното на Охридското Езеро (ФОТО+ВИДЕО)

Нуркачкиот тим „Акватек" има полни раце работа поради отпадот што луѓето го фрлаат во Охридско Езеро. Во нуркачката потрага на дното на езерото овој пат беа најдени покуќнина и федери од стар душек. 

Нуркачкиот тим постојано работи на лоцирање и фотографирање на секаков вид отпад, а потоа и на негова дислокација. 

Претходно беа најдени и правосмукалка, перална, када, плочки, врата, како и када.

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе