Почувствуван земјотрес во Скопје

Земјотрес со интензитет од 3,3 степени според Рихтеровата скала е почувствуван во Скопје.

Според Европскиот медитерански сеизмолошки центар, епицентарот на земјотресот е на границата меѓу Македонија и Косово.

Земјотресот е почувствуван во 23:07 часот, а длабочината на епицентарот изнесува 2 километри. 

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе