Како последица од ковид-19

Почина заменик градоначалникот на Скопје, Енвер Малиќи

Почина заменик градоначалникот на Скопје, Енвер Малиќи од последици на ковид-19, потврдија од кабинетот на градоначалникот.

На функцијата заменик градоначалник беше именуван од градоначалникот Петре Шилегов, во 2017 година.

Малиќи во 2018 година беше назначен за почесен конзул на Мексико во Македонија.

Тој беше сопственик на фирмата „Гемак трејд“ и на хотелот „Парк спа" на кејот на Вардар во Скопје.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе