Жална вест

Почина Владимир Голубовски, пратеник во првиот состав на Собранието

Почина Владимир Голубовски, пратеник во првиот пратенички состав на Собранието и генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ кога претседател на партијата беше Љубчо Георгиевски.

Роден е во 1946 година во Скопје, дипломирал електро-технички науки.

Голубовски откако ја напушти ВМРО-ДПМНЕ беше претседател на ВМРО-ДП.

Во деведесеттите години се залагаше за создавање на првата самостојна македонска држава.

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе