Почина Ратка Димитрова, пратеничка од првиот состав на Собранието

Ратка Димитрова, пратеничката, односно координаторката на првата пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието од 1991 до 1994, почина на 80-годишна возраст.

Таа имаше и богата кариера како виолинистка, со многу одржани концерти во нашата земја и во светот.

Димитрова му е мајка на Никола Димитров, поранешниот министер за надворешни работи. 

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе