Почина Ратка Димитрова, пратеничка од првиот состав на Собранието

Ратка Димитрова, пратеничката, односно координаторката на првата пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието од 1991 до 1994, почина на 80-годишна возраст.

Таа имаше и богата кариера како виолинистка, со многу одржани концерти во нашата земја и во светот.

Димитрова му е мајка на Никола Димитров, поранешниот министер за надворешни работи. 

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе