Почина Горан Гаврилов, сопственик на Радио Канал 77

На 54-годишна возраст,, по кратко боледување денеска почина Горан Гаврилов, сопственик на Националното радио „Канал 77“, познат медиумски работник, основач на Асоцијацијата на приватни електронски медиуми во Македонија и човек кој активно учествуваше во иницијативите за регулирање на електронските медиуми во земјава.

Радио „Канал 77“ започна со работа на 4 октомври 1991 година, кога по неколкумесечно емитување на експериментална програма, во Штип, радиото официјално почна со емитување на сопствена програма. Сè до 1995 година, Канал 77 работи како локално радио, кога во периодот од 1995—1997 година се гради мрежа за покривање на на Македонија.

Гаврилов кусо време беше и директор во МПМ.  

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе

Во Македонија моментално има стотици активни стечајни постапки, некои од нив се водат повеќе од 10, па дури 20 години.

повеќе