Петок 5 јуни пред Духовден, неработен за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека петок пред Духовден, 5 јуни, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика информираат дека неработниот ден е согласно со Законот за празниците на РM.

 

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе