Министерство за животна средина

Пет нови природни реткости во Македонија

Киселичката пештера, чинарот во Охрид, дабот благун во село Бели, црната дудинка во Лесново и карактеристичниот геолошки профил Звегор, се прогласени за пет нови природни реткости во Македонија.

Чинарот во Охрид

Решенијата на Министерството за животна средина и просторно планирање за прогласување на природните реткости се објавени во „Службен весник“ број 174 од 22 август 2019 година и во „Службен весник“ број 205 од 7 октомври 2019 година.

Геолошки профил Звегор

Црна дудинка Лесново

Дабот благун

Киселичка пештера

 

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе