Вечерва во центарот на Скопје

Оган избувна до галијата кај „Холидеј ин“, пожарникари брзо се справија со пожарот

Пожар избувна вечерва веднаш до првата галија што се наоѓа кај хотелот „Холидеј ин“. По пријавата веднаш интервенираше противпожарна екипа на скопската бригада и огнот беше брзо изгаснат.

Командантот на пожарникарите Владимир Симоновски изјави дека интервенцијата била брза и успешна и дека било јавено ЕВН да ја исклучи струјата.

Симоновски кажа дека било интервенирано со десет пожарникари кои дошле со две противпожарни возила.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе