Одрони на патот Скопје – Велес

На патот Катланово – Велес, во делот по манастирите, има одрони на патот поради што сообраќајот се одвива по една коловозна лента.

Од јавното претпријатие „Македонија пат“ изјавија дека нивни екипи се испратени на терен и се работи на расчистување на патот.

Дотогаш, велат од таму, сообраќајот ќе се одвива по една коловозна лента. 

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе