Одбележување на Меѓународната недела на глуви лица

Младинското здружение на глуви и наглуви „Млад знак” и Националниот сојуз на глуви и наглуви лица на Република Северна Македонија организираат настан на тема „Со знаковен јазик, сите се вклучени", а по повод Меѓународната недела на глуви лица.

Целта на настанот, на кој може да се добијат информации за активности на здруженијата и запознавање со знаковниот јазик, е да се подигне свеста за важноста на македонскиот јазик и неговата употреба во сите аспекти на општественото живеење.

Одбележувањето ќе се одржи во Градски Парк-Школка.

 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе