МВР

Од утре зимска опрема за сите возила

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека според законските прописи од утре до 15 март моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема.

Казната за непочитување на оваа обврска е 45 евра во денарска противвредност и 25 негативни бодови, соопшти МВР.

Политичките раководства во Република Македонија мора да сфатат дека немаат комодитет да ги занемаруваат економските политики на сметка на политичките агенди.

повеќе

Четирите предложени амандмани треба да им го оневозможат луксузот што го имаа сите досегашни влади, на сите идни влади - спорот за името да им биде изговор за несовесно работење, корупција и системски пропусти.

повеќе

Планот за чист воздух од само 1,5 милиони евра издвоени од буџетот и за граѓаните и за еколошките активисти е несериозен.

повеќе