По катастрофалната несреќа во Бугарија

Од Истанбул тргнале 4 автобуси кон Скопје, можно е патниците да се прекачувале од еден во друг

Тешко е да се идентификуваат телата на загинатите, јагленосани се и никој во моментов не може да каже ни колку се ни кои се, вели бугарскиот министер за внатрешни работи Бојко Рашков. 

Фото: ЕПА

Како што објавија бугарските медиуми, четири автобуси со македонски регистрации патувале од Истанбул кон Скопје и можно е при запирањата за одмор некои патници да се префрлале од еден автобус во друг.

Според Рашков, можно е некој да се прекачувал, па затоа тешко е да се каже точниот број на загинати. 

Четирите автобуси биле на иста компанија, а правеле пауза на бензинска станица пред Софија, и засега не е јасно дали во автобусот биле точно пријавените 52 патници или имало прекачување од еден во друг автобус. 

 
 

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе